Ons verhaal van vier generaties

1897
Lazzoni's verhaal over vier generaties

Met wortels die meer dan een eeuw teruggaan, is Lazzoni veel meer dan een designhuis. De kern van Lazzoni zit in de eerste drie letters: “Laz”. De Laz-stam staat bekend om het bouwen van houten Serander-huizen in het kustgebied van de Zwarte Zee van Turkije aan de noordoostelijke grens van Georgië. (boven) Onze oprichter van de eerste generatie, Laz Hasan de timmerman. Zijn ambacht staat nog steeds hoog vandaag. De houten structuur is het huis van Serander, daterend uit circa 1897. Daarnaast staat onze eerste montagewagen, Opel (1961).

1960
Bulut keuken en houtwerk

Osman, een timmerman van de tweede generatie, migreerde vanuit zijn dorp aan de Zwarte Zee naar de hoofdstad. In minder dan 10 jaar richtte hij Bulut Kolektif op en startte hij de eerste modulaire keukenfabrikant van Oost-Europa en Turkije. (boven) Onze 2e en 3e generatie staan ​​voor Lazzoni's eerste timmerwerkplaats (1960).

1990
Italiaanse inspiratie

Geïnspireerd door modern Italiaans design uit de late eeuw en gemaakt met materialen uit Italië en Duitsland, zijn al onze producten gemaakt met minimale impact op het milieu. Deze stijl van gezond leven waar we naar streven, is geleerd van onze voorouders. (boven) Massimo & Lella Vignelli design receptiebalie uit de jaren 90 is een inspiratiebron voor Lazzoni's moderne ontwerpvisie.

2002
Giuseppe Nicoletti

Onze samenwerking in 2002 met de familie Giuseppe Nicoletti, die ook al generaties lang lederen zitbanken met de hand maakt, heeft onze visie voor internationale groei gestuurd. Het werken met Giuseppe en zijn zoon Eustachio inspireerde ons om onze New York-collectie te starten, die tegenwoordig in onze designshowrooms in de VS wordt verkocht.

2005
Lazzoni-productiefaciliteit

Yaşar Kababulut, een lid van de derde generatie van de familie, opent de moderne productiefaciliteit van 25.000 m2 in Akyurt, Ankara, met plannen om het bereik van Lazzoni in het buitenland uit te breiden.

2006
Producten van topkwaliteit

We leveren ons leer van Gruppo Mastrotto (Vicenza, Italië) en onze hardware van Hettich Duitsland en Blum (Oostenrijk). We zoeken voortdurend naar de beste leveranciers om onze belofte van "Beste kwaliteit voor de prijs" waar te maken. Dankzij Turks vakmanschap en de bekwame timmerlieden van onze Laz Tribe, dienen onze 4e generatie leden nog steeds New Yorkse ontwerpers en klanten met dezelfde gedetailleerde productie die we een eeuw geleden hadden.

2012
Amerika-Azië en Europa!

Met de opening van vele vestigingen wereldwijd is het wereldwijde vertakkingsproces van Lazzoni begonnen! Kuala Lumpur, Maleisië wordt de eerste showroom in wereldwijde uitbreidingsplannen.

2015
Hotel Lazzoni

Lazzoni Hotel, gelegen in het historische centrum van Istanbul, opent haar deuren voor gasten. Het bieden van een thuis weg van huis voor zijn wereldwijde klantenkring.

2016
Nieuw logo, nieuw ontwerp

Het Lazzoni-logo is in 2016 opnieuw ontworpen en gemoderniseerd om aan te sluiten bij onze huidige merkfocus.

2018
EPA - Agentschap voor milieubescherming

We doen geen concessies aan kwaliteit om betaalbare prijzen te bieden. Hoogwaardige productie wordt gegarandeerd door uitzonderlijk eeuwenoud vakmanschap met veel aandacht voor de kleinste details, waarbij traditie en stijl worden doordrenkt in elk stuk dat de naam Lazzoni draagt. De Environmental Protection Agency is een onafhankelijk uitvoerend agentschap van de federale regering van de Verenigde Staten, belast met milieubeschermingskwesties. Lazzoni was het eerste bedrijf dat zijn goederen produceerde met EPA-certificering in Turkije.

2020
Londen, de hoofdstad van Europa

Met de opening van een nieuwe winkel in Londen, de hoofdstad van Europa, blijft Lazzoni zijn producten leveren aan designhoofdsteden over de hele wereld met 24 showrooms. Het fabrieksvolume nam toe tot 48.000 vierkante meter om de servicekwaliteit te verbeteren en aan de toenemende vraag te voldoen.

2021
De bedrijfsvoering van Nederland

Na een succesvolle lancering in New York, Londen en Istanbul zijn de producten van Lazzoni nu eindelijk verkrijgbaar in Nederland. De activiteiten van Lazzoni Nederland begonnen via de Online Store geregistreerd als Design Office in Amsterdam, gevolgd door de Showroom in Rotterdam.

2021
Familie van de 4e generatie

Momenteel gerund door de 4e generatie familieleden, begroeten we onze klanten in New York met dezelfde opwinding als onze voorouders een eeuw geleden deden. In onze Lazzoni-familie hebben we een belofte. Een belofte aan onszelf om altijd onze ethos en integriteit te behouden voor het creëren van meubels en huizen met gevoel en toewijding voor elke vierkante meter. Een belofte aan onze trouwe klanten om de status quo uit te dagen. Functionaliteit ontwikkelen binnen ontwerp dat niet wordt bepaald door ruimte. Een belofte om nooit te lachen als een enkele voorbijganger in slaap valt op een bed in de showroom. En bovenal een belofte om de filosofie van de Lazzoni-levensstijl te blijven verspreiden voor de komende generaties.