How To Organize Your Wardrobe? 5 Wardrobe Hacks

Hoe organiseer je je kledingkast? 5 garderobe-hacks

Hoe organiseer je je kledingkast? 5 garderobe-hacks

Het is fysiek en mentaal ongezond om je kleerkast tot de nok toe gevuld te houden. Een rommelige kledingkast verlaagt je humeur en maakt het moeilijker om kleding te vinden, terwijl het schoon en georganiseerd houden van een ruimte eerder resulteert in gezonde keuzes, waaronder beter eten en bewegen.

Ook maakt een georganiseerde kast het vinden van kleding sneller en blijven ze er langer goed uitzien. Hier zijn enkele tips voor het organiseren van je kast.

Voorjaarsschoonmaak

  Het opbergen van de items die een paar maanden niet zullen worden gebruikt, is de eerste helft van de strijd. Terwijl je aan het zuiveren bent, is het van cruciaal belang om je seizoenskleding in een soort context te plaatsen. Je wilt op dit moment zeker geen spijkerbroeken of truien meer dragen, maar als de herfst eraan komt, wil je misschien een aantal ervan heroverwegen omdat ze misschien fris en opwindend lijken. Hetzelfde geldt voor je zomergarderobe; aangezien het zo lang geleden is dat we ze hebben gezien, ziet alles er ongetwijfeld weer spannend en draagbaar uit, dus houd je hoofd erbij en overweeg wat je echt kunt dragen.

  schuifkast voorjaarsschoonmaak

  Bewaar je schoenen in de kledingkast

   Als het gaat om het organiseren van je garderobe, heb je waarschijnlijk onder de knie hoe je je kleding netjes kunt opvouwen, opbergen en rangschikken, maar de schoenen vormen een heel andere strijd.

   Door de opstelling van de schoenen kan er meer passen zonder dat het druk wordt. Je kunt je schoenen ordenen per categorie, zoals pumps, laarzen, sneakers, sandalen etc. Om nog meer ruimte te besparen, kun je je schoenen van hak tot teen opbergen.

   Categoriseer uw kleding

   Organiseer je garderobe op soort kleding, gelegenheid en lengte. Zo passen alle overhemden bij elkaar, maar worden zakelijke overhemden gescheiden van nette uitgaansoverhemden en casual overhemden. Sorteer de shirts in elk van de categorieën op basis van hoe lang hun mouwen zijn. Groepeer items op kleur om het mixen en matchen gemakkelijker te maken.

   Ophangen of vouwen?

   aangepaste kledingkast hanger organiseren

   Als je wilt dat je kledingkast langer meegaat, moet je weten welke kleding je moet ophangen en welke je moet opvouwen. Kleding van dikkere stoffen zoals korte broeken, gebreide truien en sportkleding moet je opvouwen, terwijl kleding van linnen of zachte stoffen altijd moet worden opgehangen, inclusief jurken, broeken en blouses. Je kunt je overhemden en spijkerbroeken ophangen of opvouwen.

   We kunnen het samenvatten door te zeggen dat je de formele kleding en lichtgewicht stoffen moet ophangen en de omvangrijke kledingstukken en casual kleding moet opvouwen.

   Raak niet gehecht aan je kleding

   Je moet leren de kleren los te laten die je nooit zult dragen, zoals de spijkerbroek waarvan je jezelf blijft vertellen dat je er op een dag in zult passen of de rok die je nooit zult dragen, maar die je doet denken aan je eerste studiejaar. Professional organizer Jill Pollack zegt: als je je kleding meer dan een jaar niet hebt gedragen en je gewicht en levensstijl grotendeels stabiel zijn gebleven, geef het dan gewoon door aan een liefdadigheidsorganisatie.

   Het is belangrijk om je bewust te zijn van je ruimte en dienovereenkomstig een kledingkast te hebben. U kunt kiezen uit een inbouwkast, schuifkast, open kast, inloopkast of op maat gemaakte kastsystemen.