Designing Your Home With Pantone’s Color Of The Year, Classic Blue

Ontwerp je huis met Pantone's kleur van het jaar, klassiek blauw

Nu de lente snel nadert, verandert onze winterblues in decoreren met blues. Doe mee met Pantone's kleur van het jaar: klassiek blauw! Een zachte, rustgevende kleur, Classic Blue heeft een geruststellende en herkenbare uitstraling. “PANTONE 19-4052 Classic Blue is in onze psyche ingeprent als een rustgevende kleur en brengt een gevoel van vrede en rust in de menselijke geest en biedt toevlucht. De PANTONE 19-4052 Classic Blue helpt bij de concentratie en zorgt voor laserachtige helderheid, waardoor onze gedachten opnieuw worden gecentreerd. Een reflecterende blauwe tint, Classic Blue bevordert veerkracht”, zoals beschreven door Pantone.

Hoewel dit gevierde blauw altijd een veilige gok is, moet je andere blauwe tinten niet uit de weg gaan. Speel met de verzadigde tint Classic Blue: marineblauw. Een rijke marine is altijd prachtig op een bank, vooral in fluwelen bekleding. Ontwerp onze verfijnde moderne Chester-bank in marineblauw leer of fluweel om de traditionele uitstraling te benadrukken. Deze twee marineblauwe materialen die we in onze fabriek hebben, kunnen op vrijwel elke bank, stoel of bed worden toegepast, dus voel je vrij om marinegek te worden! Ons Hexa-bed en tweepersoonsbed hebben beide een dynamische vormgeving van het hoofdeinde, wat alleen maar bijdraagt ​​aan het luxueuze gevoel. Navy kan ook een zeer moderne wending nemen wanneer het wordt gebruikt op accentstukken zoals fauteuils, voetenbankjes en kussens.

Als marine te neutraal is voor je stijl en je huis, hebben we meer blauw om uit te kiezen! Een van onze beste materialen voor prestaties is onze microvezelstof die eruitziet als fluweel zonder de delicatesse. Met zeven kleuren beschikbaar in dit weelderige materiaal, heeft ons serene, Egeïsche blauw een uniek gevoel van zowel speelsheid als kalmte. Dit blauw is een leuke keuze voor het bekleden van fauteuils, eetkamerstoelen of poefs, van de woonkamer tot de speelkamer - u hoeft zich geen zorgen te maken over schadelijke vlekken op deze stof! Als je huis om een ​​opvallende verandering vraagt, probeer dan deze Egeïsche blauwe stof te ontwerpen op onze Gola Sofa uit het midden van de eeuw, modern-achtig en voeg een contrasterende biezen toe voor een extra uniciteit.

We hebben een meer gedempte tint Classic Blue in onze populaire lakmaterialen. Om een ​​statement te maken, gebruik je het op ons Neva-dressoir met modern-ontmoet-retro in je eetkamer of woonruimte voor extra opbergruimte die ook dienst doet als gespreksonderwerp. Kies de lak in mat voor een subtielere uitstraling of ga voor de volle aandacht met de glanslaag. Geen ruimte voor een dressoir of liever wat kleur in kleinere hoeveelheden? Geen probleem. Kies ervoor om uw salontafel, dressoir en nachtkastjes, bijzettafels, tv-meubel en consoletafels in deze gedurfde blauwe lak te bouwen.

Veel van onze accentmeubels maken volledige aanpassing van kleuren mogelijk, waardoor lak, hout en glas kunnen worden gemengd, wat perfect is voor degenen die ofwel minder pop willen of gewoon niet kunnen beslissen over een kleur. (Het geeft niet, we zijn er allemaal geweest.) Een ontwerp dat vaak doet denken aan Art Deco is het ontwerpen van de romp van het Laire nachtkastje in ons populaire notenhout en de deur in mat of glanzend blauwe lak. Het contrast van de chique blauwe lak tegen het klassieke hout in combinatie met het retro-ontwerp van het nachtkastje trekt 'kunstwerk'-vibes die ook dienst doen als nachtkastjes. Onze Rocco Salontafel is een populaire manier om een ​​sterk kleurgevoel toe te voegen aan neutrale woonkamers: voeg gewoon blauw toe. Lak is een geweldige manier om verschillende esthetiek, vormen en materialen samen te brengen.

Als je huis bijna af is en je alleen op zoek bent naar een vloerkleed, hebben we een luxe, diep cerulean blauw dat bij elke voetafdruk en beweging de tonen van de oceaan oproept, waardoor dat kalmerende gevoel ontstaat dat we allemaal kennen en waar we zo van houden bij Classic Blue .

Dankzij Pantone zullen we dit jaar steeds meer de kleur blauw zien, wat ons dagelijks leven meer comfort zal geven. Kom langs in een van onze vijf showrooms in de VS of neem online contact met ons op voor een van onze interne interieurontwerpers om blauwe stukken voor je huis te ontwerpen.