8 Things To Remember When Shopping For Living Room Furniture

8 dingen om te onthouden bij het winkelen voor woonkamermeubels

Winkelen voor woonkamermeubels kan vaak intimiderend aanvoelen omdat het typisch het hart van het huis is, maar we zijn hier om de zenuwen te verlichten en er een gemakkelijke (en misschien leuke) ervaring van te maken! Of je nu op zoek bent naar slechts één stuk of een compleet nieuwe woonkamerset, er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

1. Houd uw metingen bij de hand
Het is een bekend feit dat er een grootte-complexiteit is in meubels. Showrooms in deze branche zijn meestal enorme studio's met hoge plafonds, waardoor de perceptie van kopers vaak vertekend wordt. Om te voorkomen dat je denkt dat alles wat je in de showroom ziet, past, aanvoelt en er hetzelfde uitziet in hun huis, zijn kamermetingen belangrijk. De extra stap nemen om uw afmetingen beschikbaar te hebben, hetzij via een plattegrond of handmatig, is uiterst nuttig bij het bepalen welke meubelvormen en -afmetingen het beste bij uw woonkamer passen. Woont u in de buurt, dan komen wij graag bij u langs om de meest nauwkeurige metingen uit te voeren.

2. Ontvang een weergave van het ontwerp
Hoe belangrijk het ook is om metingen te doen, met een 3D-weergave kunt u het grote geheel van het project en uw ruimte zien. Het werken met een interne ontwerpadviseur is nuttig als een figuurlijke routekaart naar het eindproduct. Met deze service kunt u niet alleen visualiseren hoe het meubilair past, maar ziet u ook de kleurharmonie, de loopruimte en de balans tussen de maten, vormen en materialen.

3. Evenwicht is alles
Als het om schaal en vormen gaat, wil je er zeker van zijn dat de meubels niet alleen op de juiste manier in je woonkamer passen (re: afmetingen), maar dat de stukken naadloos in elkaar overvloeien. Net zoals hoge plafonds er beter uitzien wanneer ze zijn versierd met grote kunstwerken, werken banken het beste met grotere salontafels. Hetzelfde geldt voor vermengde vormen. Als je bijvoorbeeld een modernere, hoekige bank hebt, overweeg dan om een ​​ronde salontafel te kopen, zoals onze Amada Coffee Table. Naast het spelen met verschillende vormen en schalen, is het mengen van kleuren en texturen zelden een slechte zaak bij het samenstellen van een woonkamerschema. Als je esthetiek neigt naar meer monochroom, dan valt het spel met textuur echt op. Probeer eens een geweven stof op de bank, een microfiber suède op de fauteuils en een glanzende lak op de salontafel voor de perfecte balans tussen modern en raffinement. Balans is alles bij het inrichten van je huis.

4. Overweeg uw levensstijl
Heeft u kinderen of huisdieren? Heb je de neiging om wekelijkse etentjes te organiseren of breng je je avonden tv-kijkend op de bank door? Het is een slimme zet om meubels te kiezen die passen bij uw levensstijl en hoe de materialen, indeling en functies daarbij passen. Voor grotere families en vriendengroepen kunnen onze modulaire sectionals zo groot worden gebouwd als uw ruimte toelaat. Opties zoals de Met en Mony functioneren ook als ligstoelen met dubbele diepte, perfect voor filmavonden en ontspanning. Pro-tip: laat u inspireren door uw favoriete ruimtes en wij kunnen u helpen dezelfde sfeer te creëren terwijl u uw dagelijkse leven kunt sussen.

5. Ken de functionaliteit
Zoals hierboven vermeld, zijn meubels met twee functies altijd een goed idee. Stukken als slaapbanken, uitschuifbare eettafels en opbergbedden zijn geweldige oplossingen om functionaliteit en ruimte te maximaliseren. Naast deze stukken hebben we ook salontafels die ook dienst doen als extra zitplaats met verwijderbare voetenbankjes, hoofdsteunen die zich aanpassen aan uw comfortniveau en verstelbare banken die dieper of smaller zitten mogelijk maken. Onze dressoirs kunnen worden gebruikt als entertainmentmeubel, als console in de hal of eetkamer en als console achter de banken, compleet met enorme opbergruimte binnenin. Meubels met meerdere functionaliteiten zijn geweldig, zelfs voor grote ruimtes - wie wil er nou niet meer comfort of meer georganiseerde opbergruimte?

6. Vraag naar constructie
Informeer altijd hoe het meubel gemaakt is en waaruit de opbouw bestaat. In onze banken gebruiken we een stalen buisstructuur voor het frame. Afhankelijk van het verkeersvolume dat uw bank zal zien, komt de constructie van de stoelen om de hoek kijken. We gebruiken schuim met een hoge veerkracht ondersteund door een niet-doorzakkende zigzagspiraal, soms met een laag ganzenveren erop voor extra kussen op geselecteerde modellen. Bovendien zijn wij het enige bedrijf dat een levenslange garantie biedt op de structuur van onze meubels - vrijblijvend.

7. Vergelijk materialen en onderhoud
Het kennen van het doel van het meubilair is een van de eerste plaatsen om te beginnen bij het kiezen van materialen, vooral als het vaker wordt gebruikt. We raden vaak aan om keramiek te gebruiken in plaats van marmer, vanwege het hoge absorptievermogen en de kans op krassen in poreus marmer. Samengesteld hout doorstaat ook de vochttest tegen natuurlijk hout, waardoor het ideaal is voor eet- en salontafels. We hebben meer dan 150 stofopties (waaronder 50 leer en fluweel) en meer dan 20 verschillende afwerkingen en materialen om uit te kiezen, waardoor de klant de perfecte optie voor zijn behoeften en levensstijl kan vinden. Het is ook buitengewoon voordelig om te kopen bij een bedrijf dat hun meubels vervaardigt in plaats van met verkopers samen te werken. Dit is handig als u tijdens de levensduur van het meubel reserveonderdelen of reparaties nodig heeft.

8. Lees de recensies
Hoger geprijsd betekent niet altijd hogere kwaliteit! Of u nu op zoek bent naar meubels, kleding of auto's, het lezen van bedrijfsrecensies is een van de belangrijkste eerste stappen. Misschien heeft een merk producten van hoge kwaliteit, maar houdt het zich niet aan hun belofte met betrekking tot de garantie, of mogelijk heeft een minder bekend bedrijf lovende recensies van trouwe klanten die jaar na jaar terugkeren om bij hen te kopen. Kwalitatieve klantenservice is net zo belangrijk als kwaliteitsproduct.