15 Major Interior Design Trends for 2023

15 belangrijke interieurtrends voor 2023

Pinkystock // Shutterstock

15 grote interieurtrends voor 2023

Ontwerptrends in de jaren 2010 neigden naar minimalisme, zodat ruimtes vaak strakke lijnen en een sober decor vertoonden dat vaak onpersoonlijk was.

Nu zwaait de slinger de andere kant op. Mensen omarmen tegenwoordig persoonlijkheid, excentriciteit en maximale vreugde vanuit hun huis. De pandemie heeft ongetwijfeld een grote rol gespeeld bij het ertoe aanzetten van mensen om het interieurontwerp van hun huis te heroverwegen en blijft van invloed op veel van de trends die we vandaag de dag zien.

Onze huiselijke ruimtes zijn nu belangrijker voor ons dan ooit, en voor velen is het essentieel om ze zo betekenisvol, rustgevend en inspirerend mogelijk te maken. Je zult blij zijn te weten dat de interieurtrends van 2023 jou in het middelpunt zullen plaatsen.

Lazzoni Modern Furniture heeft een lijst samengesteld met 15 interieurtrends voor 2023 van verschillende experts en bronnen, zodat u van uw woonruimte een weerspiegeling van uw persoonlijkheid kunt maken en tegelijkertijd trendy kunt blijven.

Alina Kruk // Shutterstock

Betekenisvolle objecten

Voorbij zijn de dagen van onpersoonlijke, minimalistische ruimtes; een van de grootste trends van volgend jaar is het integreren van items in je huis die uniek zijn voor jou.

Betekenisvolle objecten kunnen van alles zijn: een erfstuk, een souvenir of een sentimenteel of grillig item. "Het zijn de objecten waarmee we onze huizen vullen die de meeste kracht hebben om onze angsten te verlichten", vertelde Jean Lin, oprichter van ontwerpbureau Colony, aan House Beautiful . Wat het ook is, zorg ervoor dat jij het duidelijk bent; iets wat je in geen enkel ander huis zou vinden.

HOOGWAARDIG MODERN MEUBILAIR IN NYC

Ontdek enkele van de meest hoogwaardige moderne meubels die NYC te bieden heeft, evenals unieke handgemaakte vintage stukken.

Volg de stroom // Shutterstock

Op de natuur geïnspireerde ruimtes

De natuur heeft – ook al is ze vervaardigd – kalmerende effecten. Bij interieurontwerp gaat het erom de buitenkant naar binnen te halen en vanuit het comfort van uw huis hulde te brengen aan de natuurlijke wereld.

Overweeg om acryl te vervangen door duurzamere materialen, zoals eikenhout. Gena Kirk van KB Home Design Studio vertelde de Spruce dat veel klanten live-edge tafels of grote stronken als bijzettafels gebruiken. "Het feit dat die buitenelementen het huis binnenkomen, voedt echt je ziel", zei Kirk. Ook veel kamerplanten zouden niet misstaan.

Grondfoto // Shutterstock

Wellness-ontwerp

Nu de pandemie aanleiding gaf tot steeds meer gesprekken over zelfzorg, denken ontwerpers steeds meer na over de manier waarop ruimtes de stemming en het temperament van mensen beïnvloeden. Naast esthetiek richt 'wellnessontwerp' zich op het verbeteren van het welzijn door de luchtkwaliteit te verbeteren, de juiste hoeveelheid licht binnen te laten of meer beweging aan te moedigen.

"Akoestische privacy, luchtfiltratiesystemen en natuurlijk licht in de binnenruimtes zullen essentieel zijn en we zullen meer biofiel ontwerp, flexibele kamers, schuifdeuren en muren en geluidsscaping zien toegepast in thuiskantoren", zegt Kerrie Kelly, voorspeller voor Zillow en Houzz. , vertelde Forbes over deze trend in 2022.

HOEKBANKEN VOOR ELKE STIJL

Ontdek een gevarieerde collectie hoekbanken en modulaire banken en kies uit een selectie van verschillende stijlen en kleuren.

Volg de stroom // Shutterstock

Micro-luxe

Dankzij een combinatie van inkrimping en een voorliefde voor de glamoureuze kant van het leven, constateerde designbedrijf Feathr een groei van 320% in de belangstelling van sociale media voor microluxe , wat betekent dat je groots moet uitpakken met een enkele kamer of een statement-stuk. Dat kan betekenen dat er wat goud op de badkamertegels of zelfs een bubbelbad in de achtertuin bloeit. Vergeet niet dat kringloopwinkels ook jouw vriend zijn als het gaat om het bereiken van het micro-luxeleven.

GaudiLab // Shutterstock

Gezellig zitten

Tijdens de pandemie zagen mensen nauwelijks de binnenkant van de huizen van anderen. Terwijl de gevolgen van de pandemie in 2023 blijven afnemen, willen mensen opnieuw contact maken met anderen en meubels kiezen die bij die stemming passen.

Sommige meubels hebben gedurfde rondingen die tête-à-têtes mogelijk maken met de beste zitplaatsen waar mensen diepgaande gesprekken kunnen voeren. "Dit nieuwe tijdperk in meubelontwerp kent een selectie zitmogelijkheden die allemaal draaien om het aanmoedigen van de kunst van het persoonlijke gesprek", schreef ontwerper Rory Robertson voor Livingetc . U hebt geen speciale aankoop nodig om hetzelfde te doen; simpelweg een stoel in de juiste richting draaien of de ene stoel naar de andere kijken, kan een grote bijdrage leveren aan het op gang brengen van een dialoog.

Pinkystock // Shutterstock

Thuis retraite

De pandemie heeft veel reisplannen ingeperkt, waarbij velen ervoor kozen om in plaats daarvan het verre gevoel in hun huis vast te leggen. Tiffany Howell van de ontwerpstudio Night Palm uit Los Angeles vertelde Who What Wear : "Al mijn klanten die net huizen hebben gekocht, kopen hier in Los Angeles oude Italiaanse en Europees ogende villa's. Ze zeggen: 'Ooh, ik wil dat mijn huis er zo uitziet' zoals die villa in Italië waar ik vroeger naartoe ging, maar waar ik niet ben geweest vanwege COVID. ''

Het bereiken van dat 'ergens-maar-hier'-gevoel kan net zo eenvoudig zijn als het verwisselen van gordijnen en het toevoegen van accenten die doen denken aan dromerige reisbestemmingen. Ontwerper Corey Damen Jenkins voegde bijvoorbeeld een opvallende lamp en een met bloemen gevuld plafond toe om te herinneren aan de verzorgde tuinen aan de overkant van de Atlantische Oceaan.

brizmaker // Shutterstock

Gecanneleerde details

Voeg een vleugje ritme en herhaling toe aan je huis met gecanneleerde details rondom het huis. Gecanneleerde interieurs zijn geribbeld, verticale kolommen, en houten meubels, kasten en kussenversieringen zullen hiervan profiteren. Het verandert uw statische ruimte in een kamer vol beweging en textuur. "Als je met een kleine ruimte werkt, is verticale lambrisering een geweldige techniek om muren groter te laten lijken omdat ze de aandacht naar boven trekken", vertelde Jenna Choate, medeoprichter van Interior Fox, aan Good Housekeeping .

Er zijn tal van manieren om gecanneleerde textuur in uw huis te integreren. Overweeg om te beginnen met de kaptafel en zo rond te werken.

Alexandre Zveiger // Shutterstock

Stoer marmer

Marmer raakt misschien nooit uit de mode, maar krijgt in 2023 een gewaagde update.

In plaats van gewoon oud zwart of wit, wordt marmer kunstzinnig met kleuraccenten, zoals het opvallende blauwe marmer dat te zien is op deze salontafel van Bohinc Studio . "Steeds meer huiseigenaren nemen gedurfde statement-stukken marmer op in hun keukens om een ​​centraal punt te creëren en een vleugje drama toe te voegen", vertelde ontwerper Hilary Matt aan House Beautiful.

Verander uw bad, werkbladen en keukenwerkbladen in een gewaagd marmeren wonder, en het is onwaarschijnlijk dat u ooit nog terug zult kijken.

Volg de stroom // Shutterstock

Art-deco

Een klassiek designtijdperk dat nooit uit de mode lijkt te raken; Art Deco zal in 2023 nog meer in zwang zijn.

Art Deco combineert traditionalisme en speels plezier en nodigt het beste van twee werelden uit, zoals een oogverblindend roze nummer gevuld met geometrische vormen, behang met dierenprints en blits goud van de in Australië gevestigde ontwerper Greg Natale. Nu we steeds meer voorbij de minimalistische trends gaan, is het logisch om terug te keren naar een van de meest decoratieve tijdperken in het moderne interieurontwerp. Rol dus die zachte bank uit, maak ruimte voor een extra grote lamp en ga in stijl terug naar de jaren twintig.

Grondfoto // Shutterstock

Multifunctionele ruimtes

Het is 2023 en thuiswerken komt steeds vaker voor. Mensen willen het beste uit hun ruimte halen en daarom zien we een toenemende belangstelling voor het ontwerpen van multifunctionele ruimtes. Ontwerpbureau Blaine Robert stelt voor om na te denken over manieren waarop ruimtes of meubels een dubbele functie kunnen vervullen, zoals keukeneilanden die ook als eetgedeelte kunnen dienen of bijzettafels die ook als zitplaats kunnen fungeren. Leun in opklapbare bedden die zich kunnen verbergen, zodat er ruimte overblijft voor andere activiteiten zoals sporten of stretchen.

Kanva

Modernistische rondingen

Er was een tijd dat wat wij als modern beschouwden, koude, stijve oppervlakken, rechte lijnen en kubistisch ontwerp betekende. Nu breidt ons idee van het moderne zich uit. Uit met het harde en in met het zachte. Angelica en Gustavo Nechar maakten hun huis in Houston , te zien in de New York Times, uitnodigender door een gebogen trap toe te voegen en de Alta fauteuil van Oscar en Anna Maria Niemeyer in de woonkamer te integreren.

Modernistische rondingen voegen een vleugje vriendelijkheid toe aan uw huis en geven uw kamers een uniek tintje zonder dat u zich al te overdreven voelt. Denk aan bogen, ronde banken en verzonken planken om een ​​ontwerp te creëren dat verder gaat dan het functionele en naar het artistieke en geïnspireerde gaat.

BEKIJK NIEUWE MODULAIRE HOEKBANKS

Blader door een breed scala aan modulaire hoekbanken, waaronder loveseats, bed & breakfast-kussens en banken met geïntegreerde tafels.

Helena Olena // Shutterstock

Nostalgie uit de jaren 70

Recyclingtrends uit het verleden zijn niets nieuws en nu is het tijd dat de jaren '70 terugkeren.

Designmarktplaats 1stDibs ondervroeg 600 interieurontwerpers en vroeg hen naar hun voorspellingen voor 2021. Uit het onderzoek bleek een toegenomen belangstelling voor design uit de jaren zeventig. Die ascensie lijkt niet te vertragen. Je vindt de warme, bruine en oranje tinten van design uit de jaren 70 overal op Instagrams van influencers (zoals dit met patronen gevulde nummer van YSG Studio, geaccentueerd door een gouden palmlamp), maar ook op de glanzende pagina's van tijdschriften.

IZ1737 // Shutterstock

Stoere tegel

Vergeet dat oude bloemenbehang. In 2023 zal een stoere tegel een rage zijn.

Of u nu uw badkamer of keukenbar inricht, gedurfde tegels vormen een geweldig statement dat uw kamer wat pit en een vleugje verfijning zal geven. Evelyn Pierce Design Studio heeft een badkamer opgefrist door deze te bedekken met prachtige blauwe tegels . Opvallende patronen geven je kamer ook een gevoel van energie. Wees dus creatief en beperk jezelf niet tot één kleur of patroon. Schakel het uit en houd het gevarieerd om de meeste impact te maken.

Luciano Santandreu // Shutterstock

Strakke apparaten

Laat de oven niet buiten uw interieurplan. Uw apparaten zijn net zo bepalend voor de inrichting van uw huis als het meubilair. Je wilt je interieur zo naadloos mogelijk houden en ervoor zorgen dat elk deel van je huis bij jouw thema blijft. "Inductiekookplaten en fornuizen winnen vooral aan populariteit vanwege hun strakke uiterlijk, veiligheid en efficiëntie", vertelde ontwerper Jeff Andrews aan House Beautiful . Denk bijvoorbeeld aan een inductiewerkblad voor een strak en onopvallend oppervlak zoals ontwerper Nicole White in dit keukenontwerp heeft gerealiseerd .

Lia_Russy // Shutterstock

Upcycling

Door iets ouds in het nieuwe te brengen, wordt upcycling een van de grote interieurtrends van 2023. Er zijn talloze redenen om dit te vieren: Upcycling is goed voor het milieu, redelijk licht op de portemonnee en een goede manier om wat sentimentaliteit aan je huis toe te voegen. Ga naar een oude meubelwinkel, neem iets mee naar huis met enig potentieel en ga aan de slag met je opknapproject. Maak iets waar je jarenlang trots op kunt zijn.

Geschreven door Emma Madden